AHK Digitalization Conference στη Thessaloniki: Μια πόρτα προς το μέλλον του επιχειρείν
Το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο φιλοξένησε πρόσφατα μια διοργάνωση-ορόσημο για την επιχειρηματική κοινότητα της Θεσσαλονίκης, το AHK Digitalization Conference, το οποίο διεξήχθη στις 12 Νοεμβρίου 2017, στο ξενοδοχείο Lazart. Το συνέδριο έθεσε ένα νέο σημείο αναφοράς στο τοπίο του ψηφιακού μετασχηματισμού στην Ελλάδα – και ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη, η οποία είναι γνωστή για το ιδιαίτερο και δυναμικό επιχειρηματικό της περιβάλλον.
Στο συνέδριο συμμετείχαν κάποιες από τις πρωτοπόρες και πιο καινοτόμες επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης. Η διοργάνωση λειτούργησε ως ένας χώρος ανταλλαγής ιδεών, καινοτομίας και προοδευτικών στρατηγικών, φέρνοντας κοντά ηγέτες της βιομηχανίας και ειδικούς για να συζητήσουν τον παλμό του ψηφιακού μετασχηματισμού σε διάφορους τομείς.
Αξιοσημείωτη ήταν η συμμετοχή του Ανδρέα Σπυρίδη, CEO της iTrust, μιας εταιρείας γνωστής για την πρωτοποριακή της προσέγγιση στο digital marketing και τις στρατηγικές SEO. Η τοποθέτηση του κ. Σπυρίδη, ιδιαίτερα στον τομέα του digital marketing strategy, προσέφεραν πολύτιμες προοπτικές, ειδικά για επιχειρήσεις που επιδιώκουν να ενισχύσουν την online παρουσία και την αλληλεπίδρασή με το κοινό τους.
Στο συνέδριο καλύφθηκε μια ευρεία γκάμα θεμάτων, συμπεριλαμβανομένων του μέλλοντος της απασχόλησης, του Industry 4.0, των επιπτώσεων του GDPR, αλλά και του διαρκώς εξελισσόμενου τομέα της τεχνητής νοημοσύνης. Στις συζητήσεις που προέκυψαν τονίσθηκε η μεγάλη σημασία της υιοθέτησης του ψηφιακού μετασχηματισμού, όχι απλώς ως επιλογή, αλλά ως κάτι απαραίτητο για την επιχείρηση.
Οι ομιλίες σχετικά με τις Στρατηγικές Καινοτομίας αναφέρθηκαν σε τρόπους με τους οποίους οι ελληνικές επιχειρήσεις, ειδικά στη Θεσσαλονίκη, μπορούν να αξιοποιήσουν την τεχνολογία για την ανάπτυξη και τη διατήρηση του ανταγωνιστικού τους πλεονεκτήματος. Επιπλέον, με την αναφορά στη Γερμανική έκθεση CeBIT τονίστηκε η διεθνής φύση του ψηφιακού μετασχηματισμού και η ανάγκη να ικανοποιούν οι ελληνικές επιχειρήσεις τα διεθνή επιχειρηματικά στάνταρ.
Τέλος, το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο παρουσίασε εργαλεία και πρακτικές λύσεις που μπορούν να υιοθετήσουν οι επιχειρήσεις για μια πιο αποδοτική και παραγωγική ψηφιακή παρουσία.
Πέρα από την υπογράμμιση της σημασίας του ψηφιακού μετασχηματισμού στο σύγχρονο επιχειρηματικό τοπίο, το συνέδριο ανέδειξε επίσης τον καίριο ρόλο που διαδραματίζει η Θεσσαλονίκη στη ψηφιακή οικονομία της Ελλάδας. Με τη συμμετοχή καινοτόμων επιχειρήσεων και thought leaders του χώρου όπως ο Ανδρέας Σπυρίδης της iTrust, η εκδήλωση ξεπέρασε τα όρια ενός απλού συνεδρίου. Ήταν μια δήλωση ότι η Θεσσαλονίκη βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ψηφιακής επανάστασης της Ελλάδας.
Συνοψίζοντας, το AHK Digitalization Conference του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου δεν ήταν μόνο μια εκδήλωση-εορτασμός της ψηφιακής καινοτομίας και της προόδου, αλλά και ένας “φάρος” για τις επιχειρήσεις στη Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα, σηματοδοτώντας την αυγή μιας νέας εποχής στον ψηφιακό μετασχηματισμό.
Τη σημασία της εκδήλωσης και του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου ως θεμελιώδες στοιχείο στην ψηφιακή εξέλιξη της ελληνικής βιομηχανίας παγίωσε και η παρουσία των ομιλητών και των κορυφαίων εκπροσώπων της βιομηχανίας και του εμπορίου στη Θεσσαλονίκη, δείχνοντας το δρόμο προς το μέλλον της καινοτομίας.