7+1 Tips για μια σίγουρη επιτυχία στο Google My Business 

Αν ψάχνετε τρόπους για να ενισχύσετε την online επιτυχία της επιχείρησής σας, το Google My Business είναι αυτό ακριβώς που αναζητάτε.  Πρόκειται για ένα εργαλείο, που όσο μικρός ή μεγάλος και αν είναι ο επαγγελματικός σας χώρος θα καταφέρει να τον απογειώσει. Δώστε την ευκαιρία στον κόσμο να γνωριστεί και να έρθει σε επαφή με την επιχείρησή σας, αφήστε τον να εκφράσει την γνώμη του και αλληλοεπιδράστε μαζί του! 

Πώς θα τα πετύχετε όλα αυτά; Με ένα ολοκληρωμένο οδηγό για να αξιοποιήσετε όλες τις δυνατότητες που σας προσφέρει ένα asset, όπως το Google My Business, και να εκτοξεύσετε τις πωλήσεις των προϊόντων και των υπηρεσιών σας.  

Τι είναι το Google My Business; 

Το Google My Business (γνωστό και ως Google Business Profile) είναι ένα διαδικτυακό εργαλείο, το οποίο σας προσφέρει η Google εντελώς δωρεάν. Η χρήση του θα βοηθήσει την επιχείρησή σας να εμφανίζεται στην πρώτη σελίδα των μηχανών αναζήτησης, χωρίς την ανάγκη για ύπαρξη ιστοσελίδας. Αν θα μπορούσαμε να το παρομοιάσουμε με κάτι, μάλλον θα λέγαμε ότι πρόκειται για την εξέλιξη του κλασικού τηλεφωνικού καταλόγου σε online μορφή. Χάρη σε αυτό κάθε δυνάμει πελάτης αποκτά τη δυνατότητα να βρει πληροφορίες για τον τύπο της επιχείρησης που τον ενδιαφέρει και κάθε μικρή ή μεσαία επιχείρηση μπορεί ευκολότερα να ενισχύσει την online παρουσία της. 

Google My business-Marketing Evolution

Πώς να δημιουργήσετε ένα Google My Business profile; 

Τώρα που εξοικειωθήκατε με τον όρο Google My Business, είστε έτοιμοι να μάθετε και τον τρόπο να το εκμεταλλευτείτε για να κάνετε το επόμενο βήμα για την επιχείρησή σας. Η διαδικασία για online επιτυχία είναι περίπλοκη! Όμως, με έναν ολοκληρωμένο οδηγό Google My Business και ένα καταρτισμένο SEO Agency, εκτός από περίπλοκη γίνεται και σίγουρη. Αποκτήστε και εσείς ένα προφίλ που όχι μόνο θα καταχωρηθεί στην πλατφόρμα της Google και στο Google Maps αλλά θα καταφέρει να διακριθεί και να ξεχωρίσει. 

#1 Δημιουργήστε έναν λογαριασμό Google My Business  

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός! Το πρώτο και ευκολότερο βήμα για την εισαγωγή σας στον κόσμο των Google listings είναι να δημιουργήσετε ένα προφίλ. Αρχικά, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Google My Business και συνδεθείτε στον εταιρικό σας λογαριασμό. 

Αν δεν έχετε ήδη κάποιο email, επιλέξτε να δημιουργήσετε ένα και μέσα σε λίγα λεπτά θα είστε ένα βήμα πιο κοντά σε μια πιο ισχυρή online παρουσία. 

#2 Εισάγετε πληροφορίες για την επιχείρησή σας 

Μετά τη δημιουργία λογαριασμού σειρά έχει η γνωριμία της Google με την επιχείρησή σας. Οι πληροφορίες που θα χρειαστεί να εισάγετε σε πρώτη φάση συμπεριλαμβάνουν το όνομα της, τα τηλέφωνα επικοινωνίας, την τοποθεσία κλπ. Όλα αυτά τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν από την πλατφόρμα για τη δημιουργία της καταχώρησής σας 

Expert Tip: Η εταιρεία σας πρέπει να είναι καταχωρημένη με την επίσημη ονομασία της. 

#3 Επιλέξτε τρόπο επιβεβαίωσης των στοιχείων σας 

Η Google προτού εμφανίσει την επιχείρηση σας στο maps και σε άλλα properties απαιτεί την επιβεβαίωση των στοιχείων σας. Αυτό γίνεται συνήθως μέσω τηλεφώνου ή email. Με την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης διαδικασίας θα λάβετε κάποιον κωδικό ή postcard στο email ή στο εταιρικό σας τηλέφωνο.  

Google My Business-Βήματα δημιουργίας λογαριασμού

Και τώρα που έχετε φτιάξει το εταιρικό σας προφίλ, ας προχωρήσουμε στους τρόπους για να κάνετε το Google My Business τον απόλυτο σύμμαχό της επαγγελματικής σας ανέλιξης. 

4+1 τρόποι για να βελτιώσετε την κατάταξή σας στο Google My Business 

Για να μπορέσετε να εκμεταλλευτείτε πλήρως το συγκεκριμένο εργαλείο, χρειάζεται να βελτιστοποιήσετε το εταιρικό προφίλ για τις μηχανές αναζήτησης. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Ας δούμε κάποιες από τις καλές πρακτικές που θα σας χαρίσουν σίγουρα μια από τις πρώτες θέσεις στα Google Listings. 

#1 Διαλέξτε τη σωστή κατηγορία  

H σωστή κατηγοριοποίηση της επιχείρησής σας στο Google My Business είναι εξέχουσας σημασίας. Αυτή αποτελεί, άλλωστε, και τον αποδοτικότερο τρόπο για να βοηθήσετε τη Google να καταλάβει το ακριβές αντικείμενο με το οποίο ασχολείστε. 

#2 Προσθέστε επικαιροποιημένα στοιχεία 

Η προσθήκη επικαιροποιημένων στοιχείων στο προφίλ σας Google My Business είναι ένα σημαντικό βήμα για το Local Seo. Προτού προχωρήσετε σε οτιδήποτε άλλο, θα πρέπει να είστε σίγουροι ότι το όνομα της επιχείρησής σας, η διεύθυνση της, ο αριθμός τηλεφώνου και ο ιστότοπός σας είναι σωστά και ενημερωμένα. 

#3 Βελτιστοποιήστε τις φωτογραφίες σας για τις μηχανές αναζήτησης 

Η βελτιστοποίηση των φωτογραφιών είναι ένα ακόμα σημαντικό βήμα για μια καλύτερη θέση του Google My Business profile στις μηχανές αναζήτησης. Φροντίστε να προσθέσετε φωτογραφίες υψηλής ποιότητας του επαγγελματικού σας χώρου, καθώς και των προϊόντων ή των υπηρεσιών που προσφέρετε.  

#4 Ενισχύστε το User Generated Content 

Το User Generated Content είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να οδηγήσετε το προφίλ σας στο Google My Business, στις πρώτες θέσεις των καταχωρήσεων. Ενθαρρύνετε λοιπόν, τους πελάτες σας να αφήνουν κριτικές, να δημοσιεύουν φωτογραφίες και να μοιράζονται τις εμπειρίες τους.  

#5 Χρησιμοποιήστε το Google My Business insights 

Η χρήση του Google My Business insights μπορεί να σας παρέχει πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με την απόδοση της καταχώρησής σας και τον τρόπο με τον οποίο οι δυνητικοί πελάτες αλληλοεπιδρούν μαζί της. Οι πληροφορίες αυτές μπορούν να σας δείξουν για παράδειγμα πόσοι άνθρωποι βλέπουν το προφίλ σας κοκ.  

Γιατί ένα Google My Business Profile είναι σημαντικό για τη μάρκετινγκ στρατηγική σας; 

Ένα προφίλ στο Google My Business θα δώσει σίγουρα την ευκαιρία στην επιχείρησή σας, ανεξάρτητα από το μέγεθός και τη μέχρι τότε online παρουσία της να γίνει γνωστή σε ένα ευρύτερο κοινό. Γιατί όμως η δημιουργία και αξιοποίηση του είναι απαραίτητη; 

  • 93% των καταναλωτών μαθαίνουν για την ύπαρξη μιας τοπικής επιχείρησης μέσω maps (Publer.io) 
  • 45% των πελατών κλείνουν το ραντεβού τους, μέσω Google My Business (Publer.io
  • 64% των καταναλωτών έχουν έρθει σε επαφή με μια επιχείρηση μετά την online προβολή τους (Magnifiedmedia.net
  • 16% των επιχειρήσεων λαμβάνουν τουλάχιστον 100 τηλεφωνήματα μηνιαίως μέσω του phone snippet στο Google My Business (Localiq.com
Google my Business- Infographic

Αξιοποιήστε τις δυνατότητες του GMB στο έπακρο 

Αν αυτά τα στατιστικά δεν σας έπεισαν, αναλογιστείτε ότι χάρη σε αυτή την πλατφόρμα μπορείτε να απευθυνθείτε σε ένα πολύ στοχευμένο κοινό με περισσότερες πιθανότητες για online Conversion! Ακόμα αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθείτε τη διαδρομή του εν δυνάμει πελάτη και να προσαρμόζεστε με βάση τις ανάγκες του. 

Γενικά, το Google My Business θα αποτελέσει μια εξαιρετική προσθήκη στη στρατηγική Content marketing της επιχείρησής σας και θα της χαρίσει μια θέση στις μηχανές αναζήτησης! Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας

Αφήστε μια απάντηση