Influencer Marketing: ο νέος βασιλιάς του Content Marketing

Το Influencer Marketing αποτελεί πανίσχυρο εργαλείο

Στο σύγχρονο διαδικτυακό κόσμο που ζούμε, το να ξεχωρίσει κανείς μπορεί να αποδειχθεί πρόκληση. Είναι τόσα τα μηνύματα τα οποία λαμβάνουμε σερφάροντας στο διαδίκτυο, που πλέον κρίνεται απαραίτητη η σωστή και έξυπνη διαχείριση μιας στρατηγικής Influencer Marketing ώστε να κάνουμε τη διαφορά.

Συχνά ακούμε τον όρο Influencer Marketing. Δεν είναι τυχαίο πως σχεδόν το 70% των digital marketing agency αλληλεπιδρούν με κάποιον Influencer του Youtube ή του Instagram για την επικοινωνία ενός προϊόντος/υπηρεσίας.

Πώς λειτουργεί στην πραγματικότητα όμως το Influencer Marketing;

Για να το κατανοήσουμε, ας δούμε κάποια από τα πιο πετυχημένα cases στα οποία το Influencer Marketing αξιοποιήθηκε αποτελεσματικά:

ASOS

Influencer Marketing - Asos Insiders

Η ASOS κατάφερε να γίνει περισσότερο δημοφιλής με τη βοήθεια του Influencer Marketing. Με το Asos Insiders, η ASOS προσέγγισε Fashion και Beauty Influencers του Instagram ανά τον κόσμο, προτρέποντάς τους να ανεβάζουν φωτογραφίες με ρούχα του καταστήματος. Έτσι τους δόθηκε η δυνατότητα να γίνουν μοντέλα του ASOS και να προβληθούν περαιτέρω, αλλά και η δυνατότητα Buy The Look στους Followers των ατόμων αυτών. Το συγκεκριμένο Campaign είχε καταπληκτικές απολαβές!

Απόδειξη ότι ένα Brand Lift δεν έχει ανάγκη την υποστήριξη μεγάλων αστέρων του χώρου της μουσικής ή του κινηματογράφου.

Airbnb

airbnb-sponsored-instagram-post-martin-garrixΜια περίπτωση με την αξιοποίηση μεγάλων διασημοτήτων ακολούθησε τον τελευταίο καιρό η Airbnb.

Όλο και περισσότεροι διάσημοι ανά τον κόσμο προβάλλουν brands καθημερινά που πιθανόν τους εκφράζουν. Η συγκεκριμένη εταιρία προέτρεψε πολλές διασημότητες να ευχαριστήσουν το χώρο Airbnb στον οποίο φιλοξενήθηκαν πρόσφατα.

Εξάλλου, στον κόσμο των διασημοτήτων το μόνο που χρειάζεται μερικές φορές για να πάρει φωτιά ο κόσμος του Internet, είναι απλά μια φωτογραφία στο Instagram!

(Greek) Influencer Marketing

H αξιοποίηση Influencers στο πλαίσιο της content marketing στρατηγικής είναι πλέον κανόνας.

Μάλιστα, όταν brand και Influencer μοιράζονται τις ίδιες αξίες και αρχές το αποτέλεσμα μπορεί να είναι εκπληκτικά θετικό και για τις δύο πλευρές.

Instagram Influencer - @m_dassiou
Fashionroom.gr x m_diassiou
Instagram Influencer - @sissy_validstyle
Le tif Hair x Sissy Valid Style

Mέσω διαγωνισμών, παρουσίαση προϊόντων και αξιολογήσεις, οι influencers αναλαμβάνουν ρόλο amplifier μεγιστοποιώντας το awareness ενός brand σε νέα, κορεσμένα ή δύσκολα κοινά.

Ποιος είναι ο πιο κατάλληλος Influencer για την επιχείρησή μου;

Οι καταναλωτές φαίνεται να εμπιστεύονται πολύ περισσότερο κάποιον Influencer σε σύγκριση με ένα Brand, γι’ αυτό και είναι πολύ σημαντική η σωστή επιλογή του.

Αυτό σημαίνει πως σίγουρα τα ενδιαφέροντα του Influencer πρέπει να ταυτίζονται με το Brand μας και αυτό που πρεσβεύουμε.

Δε σημαίνει πως για μια επιτυχή Influencer Marketing εκστρατεία χρειάζεται μεγάλα ονόματα του χώρου. Μεσαίου επιπέδου Influencers μπορούν να αυξήσουν το ROAS της επιχείρησής μας πολύ περισσότερο απ’ ότι ένας πολύ δημοφιλής στο χώρο. Σύμφωνα με έρευνες, αξιοπιώντας σωστά έναν Influencer οι επιχειρήσεις μπορούν να κερδίσουν $6,5 για κάθε $1 που ξοδεύουν στο Influencer Marketing!

Τα κατάλληλα εργαλεία για την εύρεση του καλύτερου για εμάς Influencer

Σε γενικά πλαίσια, η προβολή ενός Brand ή προϊόντος μέσω ενός Influencer, μπορεί να πολλαπλασιάσει τα Conversions έως και 11 φορές! Πώς όμως μπορούμε να βρούμε τον κατάλληλο Influencer για εμάς; Παρακάτω παρουσιάζουμε κάποια τα εργαλεία που προτείνουμε εμείς:

Deep.social

deep.social

Η συγκεκριμένη πλατφόρμα προσφέρει αναλυτικά στατιστικά από τα Social Media σχετικά με Brands και Influencers. Παρέχει πληροφορίες σχετικά με τα εξής:

  • Φύλο
  • Ηλικιακές Ομάδες
  • Followers
  • Engagements
  • Εθνικότητα
  • Ενδιαφέροντα
  • Γεωγραφία
  • Γλώσσες
  • Ψυχογραφικά στοιχεία

Discover.ly

discover.ly

Πρόκειται για ένα Chrome Plugin το οποίο βοηθάει στη σωστή διαχείριση Networking. Μπορεί κανείς να το χρησιμοποιήσει για να ελέγξει στοιχεία σχετικά με τον αποστολέα ενός e-mail, ή να δει τους κοινούς φίλους από ένα Linkedin Connection στο Facebook και σε άλλα Social Media. Αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο για τον έλεγχο ενός Influencer σχετικά με το βαθμό επιρροής που ασκεί στα Social Media.

Podbay.fm

Influencer Marketing - podbay.fm

Πολλές φορές ξεχνάμε τη σημαντικότητα των podcasts. Πρόκειται για ψηφιακά audio files στο διαδίκτυο, διαθέσιμα για download. Χρησιμοποιούνται συχνά για να διαδωθούν ομιλίες από συνεντεύξεις ατόμων που ασκούν σημαντική επιρροή στους active users των Social Media. Μη ξεχνάμε ότι τα podcasts είναι μια τάση που κάνει δυναμική επανεμφάνιση στον Digital κόσμο τα τελευταία χρόνια. Το Podbay.fm κάνει ranking των Podcasts ανάλογα με την κατηγορία στην οποία ανήκουν.

Συμπέρασμα: Απαραίτητο το Influencer Marketing για την επιτυχία της επιχείρησής μου;

Η απάντηση είναι προφανής. Δεν μπορεί κανείς να επιβιώσει στον κόσμο του Digital αν δεν προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα και δεν κάνει επιτυχείς μεταβάσεις από μια κατάσταση σε μια άλλη. Το Influencer Marketing είναι ο βασιλιάς των content marketing strategy και πιθανόν να παραμείνει για πολύ καιρό σε αυτή τη θέση. Υπάρχουν πολλές επιλογές για το πως μπορεί να διαχειριστεί η επιχείρηση μια στρατηγική Influencer Marketing. Το ζήτημα είναι να κατανοήσει ποια επιλογή είναι καλύτερη για αυτήν!

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με το Social Media Marketing ή να επισκεφθείτε το Blog μας για Digital νέα.

Αφήστε μια απάντηση