Τα 40 καλύτερα δωρεάν εργαλεία SEO 

Ψάχνεις να βρεις δωρεάν εργαλεία SEO που θα κάνουν την ιστοσελίδα σου να εμφανίζεται από τις πρώτες στις μηχανές αναζήτησης; Δε μπορείς να αποφασίσεις ποιο απ’ αυτά ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες σου; Στο παρακάτω άρθρο σου προσφέρουμε πλήθος από επιλογές για να διαλέξεις. Καθεμιά από αυτές έχει τα δικά της μοναδικά πλεονεκτήματα!

Τι κερδίζεις όμως επιλέγοντας να χρησιμοποιήσεις δωρεάν εργαλεία SEO; Αρχικά, χάρη σε αυτά, η ιστοσελίδα σου θα προβάλλεται υψηλότερα στις μηχανές αναζήτησης και κατ’ επέκταση θα αποκτήσει μεγαλύτερη επισκεψιμότητα. Αν ξεκινήσεις από σήμερα να χρησιμοποιείς δωρεάν εργαλεία SEO για την βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας σου, θα δεις πολύ σύντομα τους στόχους σου να εκπληρώνονται.

Και τώρα που ξέρεις τα βασικά για τα δωρεάν εργαλεία SEO, πάμε να δούμε πιο αναλυτικά ποιες είναι μερικές από τις επιλογές σου.

Δωρεάν εργαλεία SEO: Ο ιδανικότερος σύμμαχος για την ιστοσελίδα σου 

Τα δωρεάν εργαλεία SEΟ σου παρέχουν δεδομένα σχετικά με τη γενικότερη απόδοση και την κατάταξη της ιστοσελίδας σου, δίνοντάς έτσι την ευκαιρία στον ιστότοπο της επιχείρησής σου να κατακτήσει μια καλύτερη θέση στις μηχανές αναζήτησης. Αυτό, βέβαια, θα συμβεί μόνο αν εκμεταλλευτείς σωστά τις πληροφορίες που σου προσφέρονται. Πιο συγκεκριμένα, με τα δωρεάν εργαλεία SEO μπορείς να αποκτήσεις πρόσβαση σε σημαντικά στοιχεία που αφορούν τόσο το χρήστη, όσο και την ιστοσελίδα σου. Σημαντικό δεδομένο είναι, για παράδειγμα, το πόσο συχνά αναζητά κάποιος ένα keyword και το κατά πόσο αυτό ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των μηχανών αναζήτησης. Ακόμα, τα δωρεάν εργαλεία SEO σου προσφέρουν τη δυνατότητα να προβλέπεις τον αριθμό των εν δυνάμει επισκεπτών της ιστοσελίδας σου αλλά και να εντοπίζεις τυχόν διπλότυπο περιεχόμενο ή προβλήματα που μπορεί να προκύψουν κατά τη λειτουργία της.  

Τα δωρεάν εργαλεία SEO, λοιπόν, είναι εδώ, για να επιλύσουν κάθε τεχνικό σου πρόβλημα και γενικά κάθε ζήτημα που μπορεί να έχει αρνητική επίδραση στην απήχηση της ιστοσελίδας σου. Τα εργαλεία είναι πολλά, και πλέον μπορείς να διαλέξεις όποιο από αυτά σου ταιριάζει. Μιας και στην αγορά υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία από σχετικά προϊόντα εντελώς δωρεάν. 

Είναι τα δωρεάν εργαλεία SEO αυτό που όντως χρειάζεσαι; 

 Η αλήθεια είναι πως ναι! Τα δωρεάν εργαλεία SEO μπορούν να σου γλυτώσουν πολύ κόπο και χρόνο σε ότι έχει να κάνει με τη βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας σου. Μπορούν ακόμα να εντοπίσουν τα σημεία εκείνα στην ιστοσελίδα σου που χωλαίνουν. Όπως ας πούμε το χαμηλό loading speed ή το μικρό engagement rate των ακόλουθων της επιχείρησης σου στα Social Media. 

Επιπλέον, τα δωρεάν εργαλεία SEO, σου προσφέρουν τη δυνατότητα να βλέπεις την πρόοδο που έχεις κάνει σε ότι αφορά την ιστοσελίδα σου. Όχι μόνο σε σχέση με την απόδοση της στο παρελθόν αλλά και με βάση την εξέλιξη των ανταγωνιστών σου, για να μπορεί πάντα η ιστοσελίδα σου να αποδίδει στο μέγιστό και να μπορείς και εσύ να είσαι ένα βήμα πιο μπροστά από όλους! 

Τα 40 καλύτερα δωρεάν εργαλεία SEO  

Αν θέλεις, λοιπόν, η ιστοσελίδα σου να εμφανίζεται από τις πρώτες στις μηχανές αναζήτησης, τα δωρεάν εργαλεία SEO που θα δούμε παρακάτω, μπορούν να γίνουν βασικοί σύμμαχοι σου σε αυτή την προσπάθεια. 

Μην χάνεις άλλο χρόνο: Πάμε να τα δούμε αναλυτικά! 

Free SEO Analytics Tools

 1. Google Analytics 

Ένα από τα πιο διάσημα εργαλεία για να παρακολουθείς τα στατιστικά της ιστοσελίδας σου (Web Analytics) είναι το Google analytics. Πρόκειται, ουσιαστικά, για μια υπηρεσία που σου παρέχει δεδομένα σχετικά με την επισκεψιμότητα στον ιστότοπο σου. Πέραν όμως αυτού, σου δίνει και τη δυνατότητα να ελέγξεις και να αναλύσεις τα αποτελέσματα από τις διαφημιστικές σου εκστρατείες αλλά και να μελετήσεις τη συμπεριφορά του χρήστη. Στηριζόμενος έτσι σε σημαντικές για αυτόν πληροφορίες (π.χ. την ηλικία και το φύλο του, τις σελίδες που επισκέπτεται συχνότερα κλπ.), μπορείς πολύ εύκολα να βελτιώσεις το SEO σου.

 1. Google Data Studio 

Πρόκειται για ένα εργαλείο reporting που σου παρέχει τη δυνατότητα να οπτικοποιείς τα δεδομένα σου σε χρήσιμους πίνακες και αναφορές. Το Google Data studio είναι μέρος της Google analytics Console και πλήρως συμβατό με τα προϊόντα της. Για αυτό και η Google κάνει πολύ εύκολο τον διαμοιρασμό με όποιον το επιθυμείς των στοιχείων που προκύπτουν από το συγκεκριμένο εργαλείο.

 1. Keyword Hero 

Αν ψάχνεις για ένα από τα δωρεάν εργαλεία SEO που να σου επιτρέπει να βλέπεις την οργανική απόδοση των keywords που επιλέγεις για την ιστοσελίδα σου, το Keyword Hero είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεσαι. Με αυτό το εργαλείο μπορείς να καταλάβεις γιατί ένα keyword είναι καταλληλότερη επιλογή από κάποιο άλλο σε βάθος χρόνου. Το συγκεκριμένο εργαλείο είναι δωρεάν και σε βοηθάει με την αξιολόγηση πάνω από 2000 Keyword. 

Crawling και indexing SEO Tools

 1. Redirect Path 
Redirect Path Free SEO tools
Στιγμιότυπο από τον συγγραφέα, Ιούλιος 2022 

Το Redirect Path είναι μια επέκταση του Gοοgle Chrome που σου επιτρέπει να ελέγχεις τους κωδικούς απόκρισης των ιστοσελίδων που επισκέπτεσαι.(HTTP status codes). Αυτό συνεισφέρει στον ευκολότερο εντοπισμό ζητημάτων που αφορούν στις ανακατευθύνσεις και την κανονικοποίηση της ιστοσελίδας σου. 
 

 1.  Screaming Frog SEO Spider  
Screaming Frog Free SEO tools
Στιγμιότυπο από τον συγγραφέα, Ιούλιος 2022 

Το Screaming Frog Seo Spider είναι ένα desktop πρόγραμμα που σου παρέχει την δυνατότητα να περιηγείσαι στην ιστοσελίδα σου και να αναλύεις τα meta-data της. Πιο συγκεκριμένα σου προσφέρει σημαντικά για αυτή δεδομένα, όπως είναι για παράδειγμα τα tags, τα meta-descriptions της και πολλά άλλα. Η δωρεάν έκδοση του προγράμματος περιλαμβάνει δωρεάν ανάλυση για έως και 500 URLS. 

 1. Robots.txt Generator 

Αυτό το δωρεάν εργαλείο SEO σου δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσεις ένα αρχείο robots.txt για την ιστοσελίδα σου. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό για τον ιστότοπο σου; Ένα αρχείο robots.txt δείχνει, ουσιαστικά, στους crawlers των μηχανών αναζήτησης ποιες από τις σελίδες του ιστοτόπου σου να προωθήσουν και σε ποιες να μην δώσουν καθόλου σημασία. Έτσι βελτιώνεται το SEO του. 

 1. Structured Data Testing Tool 

Το Structured Data Testing Tool σου επιτρέπει να ελέγξεις τον κώδικα της ιστοσελίδας σου, για τυχόν εσωτερικά σφάλματα. Γιατί όμως έχει τόση σημασία ο σωστός προγραμματισμός; Γιατί με αυτόν τον τρόπο η ιστοσελίδα σου θα εμφανίζεται ευκολότερα στα rich snippets των μηχανών αναζήτησης. 

 1. Headmaster SEO 

Το Headmaster SEO είναι ο καλύτερος τρόπος για να ελέγχεις τα headers του ιστοτόπου σου και κάτ΄ επέκταση τα status codes έως και 500 διευθύνσεων URL ταυτόχρονα. Πρόκειται για ενα εργαλείο πολύτιμο για τη διάγνωση σφαλμάτων στις σελίδες σου. Ένας ιστότοπος χωρίς σφάλματα είναι αυτομάτως και ευκολότερα προσβάσιμος από τους Crawlers των μηχανών αναζήτησης 

 1. Hreflang Tag Generator 

Ένας hreflang tag generator, χάρη στην αυτοματοποιημένη δημιουργία σχετικών tags, προσφέρει στις μηχανές αναζήτησης πληροφορίες σχετικές με την έκδοση της προς εμφάνιση ιστοσελίδας, ανάλογα με τη χώρα πρόσβασης του χρήστη. Με αυτόν τον τρόπο και χάρη στην πιθανή πολιτισμική εξατομίκευση, ενισχύεται το SEO της σελίδας σου σε διαφορετικές χώρες παγκοσμίως. 

 1.  XML Sitemaps 

Με το XML Sitemaps generator, μπορείς να παρέχεις στις μηχανές αναζήτησεις ένα αυτοματοποιημένο sitemap του ιστοτόπου σου. Πρόκειται για έναν φάκελο που λειτουργεί ως ευρετήριο για το περιερχόμενο των ιστοσελίδων σου, ώστε οι μηχανές αναζήτησης να αντιλαμβάνονται ευκολότερα ποιες από αυτές είναι σημαντικές και πρέπει να ελέγχονται και ποιες όχι. 

Site Speed Test SEO Tools

 1. Mobile-Friendly Test 
Mobile-Friendly Free SEO Tools
Στιγμιότυπο από τον συγγραφέα, Ιούλιος 2022 

Το συγκεκριμένο δωρεάν εργαλείο SEO, Mobile Friendly Test σου δείχνει κατά πόσο το περιβάλλον του ιστοτόπου σου είναι mobile friendly. Είναι πολύ σημαντικό, για έναν ιστότοπο να είναι εύκολα προσβάσιμος από κινητά. Εξάλλου, είναι γεγονός ότι όλο και περισσότεροι χρήστες χρησιμοποιούν το κινητό τους ως το βασικό μέσο για την πρόσβαση στο Internet και την αναζήτηση πληροφοριών. 

 1. PageSpeed Insights  

Το εργαλείο PageSpeed insights αναλύει τα status codes του ιστότοπού σου και σου προτείνει λύσεις για να βελτιώσεις την εμπειρία των επισκεπτών της ιστοσελίδας σου.  

 1. Lightouse 

Το Lighthouse είναι ένα δωρεάν open-source πρόγραμμα που θα σε βοηθήσει να βελτιώσεις την ποιότητα της ιστοσελίδας σου. Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα τρέχει ελέγχους σε ένα μεγάλο εύρος λειτουργιών του ιστοτόπου σου, με στόχο την καλύτερη απόδοση της και το πιο αποτελεσματικό SEO. 

 1. Core Web Vitals  

Το Core Web Vitals της Google, στηριζόμενο σε ένα σύνολο παραγόντων, όπως είναι η διαδραστικότητα και η σταθερότητα της ιστοσελίδας σου, ελέγχουν την ποιότητα της συνολικής εμπειρίας των επισκεπτών. 

WordPress SEO Tools 

 1. Rank Math  

Το RankMath είναι ένα δωρεάν SEO plugin του WordPress. Αυτό το δωρεάν εργαλείο SEO περιλαμβάνει λειτουργίες όπως το keyword research, την αυτοματοποιημένη δημιουργία κατάλληλων υπερσυνδέσμων κλπ., που θα βοηθήσουν την ιστοσελίδα σου να φτάσει ψηλά στις μηχανές αναζήτησεις. Αν θέλεις να εκμεταλλευτείς τις πιο εξειδικευμένες λειτουργιές του προγράμματος, υπάρχει διαθέσιμη και η pro έκδοση του Rank math.  

 1. Yoast SEO  

Ένα ακόμα plugin του WordPress που σε βοηθά με το Search engine optimization της ιστοσελίδας σου είναι το Yoast SEO. To Yoast SEO περιλαμβάνει λειτουργίες όπως είναι το keyword Research και η βελτιστοποίηση των headers και των meta tags της ιστοσελίδας σου. Μπορεί να είναι και αυτό ένα από τα δωρεάν εργαλεία SEO, ωστόσο διαθέτει και μια premium έκδοση επί πληρωμη. 

 1. WordPress Ahrefs SEO Plugin 

Το Ahrefs SEO WordPress plugin είναι ένα εργαλείο που σου επιτρέπει να μετράς το πως αποδίδουν οι ιστοσελίδες σου στις μηχανές αναζήτησης. Εκτός όμως από αυτό, σου παρέχει και προτάσεις για τη βελτίωση του SEO τους.  

Linking SEO Tools 

 1. Disavow Tool 

Με το Disavow Tool δηλώνεις στη Google ποια links ανακατεύθυνσης για τον ιστότοπό σου δε θέλεις να είναι ενεργοποιημένα. Με τέτοιου είδους εργαλεία SEO, αποκλείονται πολλοί σύνδεσμοι ανακατεύθυνσης που μπορεί να είναι χαμηλής ποιότητας ή ανεπιθύμητοι και να επηρεάζουν αρνητικά το SEO του. 

 1. Moz Link Explorer  

Το Moz Link Explorer σου προσφέρει εσωτερικές πληροφορίες για οποιονδήποτε ιστότοπο. Πρόκειται για ένα από τα δωρεάν εργαλεία SEO, που σου παρουσιάζει ορισμένα δεδομένα, όπως το PageRank και το Domain Authority.  

 1. Backlink Checker  

Με τα δωρεάν εργαλεία SEO Linking και το Backlink Checker μπορείς να δεις ποιοι ιστότοποι περιλαμβάνουν ανακατευθύνσεις προς την σελίδα σου. Αυτό είναι σημαντικό επειδή η ύπαρξη των σελίδων σου σε άλλους ιστοτόπους είναι βασικός παράγοντας για να βγεις υψηλότερα στη Google.  

 1. Link Miner  

Το Link Miner είναι μια επέκταση του Chrome που σου παρέχει μια μεγάλη βάση δεδομένων από links άλλων ιστοτόπων. Για να μπορείς ευκολότερα και με βάση των ανταγωνισμό, να δημιουργείς links που θα αποδίδουν καλύτερα για τις ιστοσελίδες σου.  

 1. Scraper  

Ένα ακόμα από τα δωρεάν εργαλεία SEO είναι και το Web Scraper. Αυτό σε βοηθά να εξάγεις δεδομένα από ιστότοπους, και θα σου φανεί πολύ χρήσιμο. Με το Web Scraper, μπορείς να ελέγχεις τις κινήσεις των ανταγωνιστών σου και να βρίσκεις σχετικά στοιχεία επικοινωνίας.  

 1. HARO (Help a reporter)  

Το HARO σε βοηθάει να αποκτήσεις δημοσιογραφική κάλυψη για τον ιστότοπο σου. Ουσιαστικά, αυτό που κάνει είναι να ενισχύει την συνεργασία σου με ειδησεογραφικά sites. Είναι δηλαδή ένα από τα δωρεάν εργαλεία SEO, το οποίο προτείνει σε ειδησεογραφικά sites ανακατευθύνσεις προς στην ιστοσελίδα σου, για να αυξηθεί γρηγορότερα η επισκεψιμότητα σου. 

Keyword Research Tools 

 1. Answer the Public  
Answer The Public Free SEO Tools
Στιγμιότυπο από τον συγγραφέα, Ιούλιος 2022 

Αυτό το εργαλείο σου παρουσιάζει τις ερωτήσεις που αναζητούν περισσότερο οι χρήστες στο διαδίκτυο. Το Answer the Public, βασιζόμενο στα δεδομένα που προέκυψαν, σε βοηθάει να βρεις νέα keywords και περιεχόμενο για την ιστοσελίδα σου.  

 1. Keyword Explorer 

Το Keyword Explorer είναι ένα εργαλείο για την εύρεση keywords υψηλής επισκεψιμότητας για τον ιστότοπό σου. Αυτό είναι χρήσιμο για την εύρεση keywords, τα οποία θα προσφέρουν στην ιστοσελίδα σου την μέγιστη βελτιστοποίηση για τις μηχανές αναζήτησης. 

 1. Google Keyword Planner 
Google Keyword Planner Free SEO Tools
Στιγμιότυπο από τον συγγραφέα, Ιούλιος 2022 

Το Google Keyword Planner σε βοηθάει να προβλέψεις των αριθμό των επισκεπτών στις σελίδες σου αλλά και να βρεις νέα Keywords, που θα την κάνουν πιο επιτυχημένη. Χάρη στο Google Keyword Planner μπορείς πλέον να δημιουργήσεις λίστες με τα Keyword που έχουν τα καλύτερα εν δυνάμει αποτελέσματα για την κατάταξη της ιστοσελίδας σου.(SERPs).

 1. Also Asked 
Also.Asked Free SEO Tools
Στιγμιότυπο από τον συγγραφέα, Ιούλιος 2022 

Το Also Asked είναι η καλύτερη επιλογή για σένα, αν οι αναζήτησεις σου περιορίζονται σε ερωτήσεις γύρω από ένα συγκεκριμένο θέμα. Χάρη σε τέτοιου τύπου δωρεάν εργαλεία SEO γίνεται πολύ πιο εύκολη για σένα η δημιουργία καινούργιου περιεχόμενου και η εύρεση Keywords.  

 1. Google Trends 

Το Google Trends σου δείχνει πόσο συχνά και σε ποιες περιόδους οι χρήστες αναζητούν έναν όρο. Μπορείς, έτσι, να εντοπίσεις εποχιακές τάσεις και θέματα της επικαιρότητας.  

 1. Keyword Surfer 

Η επέκταση Keyword Surfer σε βοηθά να δεις τα αποτελέσματα αναζήτησης της Google για ένα συγκεκριμένο Keyword. Είναι 100% δωρεάν και ένας από τους καλύτερους τρόπους να ελέγξεις τις τάσεις στην αναζήτηση και να κάνεις Keyword Research. Εν συνεχεία και με βάση τα όσα ανακάλυψες με τέτοια δωρεάν εργαλεία SEO, θα είναι πολύ πιο απλό το να βελτιστοποιήσεις το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σου. 

 1. Ubersuggest  

Αν ψάχνεις για πιο εξειδικευμένα και πιο σπάνια keywords, το Ubersuggest είναι η ιδανική επιλογή για να σε βοηθήσει να τα βρεις. Είναι λοιπόν, ένα από τα δωρεάν εργαλεία SEO που μπορεί να χαρίσει στην ιστοσελίδα σου τις πρώτες θέσεις στις μηχανές αναζήτησης. 

On-Page SEO Tools 

 1. Rich Results Test 
Rich Results Free SEO tools
Στιγμιότυπο από τον συγγραφέα, Ιούλιος 2022 

 Το Rich Result Test σου δείχνει αν η ιστοσελίδα σου εμφανίζεται στις μηχανές αναζήτησης ως Rich Result. Δηλαδή, αν με την αναζήτηση σχετικών με την ιστοσελίδα σου Keywords εμφανίζονται, πέρα από αυτή, εικόνες, βίντεο και αξιολογήσεις που την αφορούν. Χάρη σε αυτά τα δεδομένα, μπορείς να ενισχύσεις άμεσα το SEO του ιστότοπού σου.  

 1. Structured Markup Validator 

Ο Structured Markup Validator καθιστά δυνατή τη δοκιμή των structured data, του ιστότοπού σου. Αυτό είναι χρήσιμο για τον εντοπισμό και τη διόρθωση σφαλμάτων στον κώδικα της ιστοσελίδας σου.  

 1. Google Tag Manager 

Χωρίς να αλλάξεις καθόλου τον κώδικα πίσω από την ιστοσελίδα σου, το Google Tag Manager σε βοηθά, όπως λέει και το όνομα του, με τη διαχείριση ετικετών του ιστοτόπου σου. 

 Local SEO Tools 

 1. Google My Business (GMB) 

Το Google My Business είναι ένα εργαλείο που σου επιτρέπει να διαχειρίζεσαι το λογαριασμό της επιχείρησής σου στη Google.  Με αυτό το δωρεάν εργαλείο SEO, μπορείς να καθορίσεις το πώς ακριβώς η επιχείρησή σου θα εμφανίζεται στα αποτελέσματα αναζήτησης.  

 1. Whitespark Google Review Link Generator 
Whitespark Free SEO Tools
Στιγμιότυπο από τον συγγραφέα, Ιούλιος 2022 

Το Whitespark Google Review Link Generator είναι ένα από τα δωρεάν εργαλεία SEO για την δημιουργία links για κριτικές στις υπηρεσίες σου. Έτσι, οι πελάτες της επιχείρησης σου θα έχουν το δικαίωμα να αφήνουν στη Google σχόλια σχετικά με την επιχείρηση σου. Αυτό είναι από τα πιο χρήσιμα δωρεάν εργαλεία SEO για σένα, γιατί όσο περισσότερες είναι οι κριτικές στη Google τόσο πιο αποτελεσματικό είναι και το  SEO της ιστοσελίδας σου 

 Multi Tools 

 1. Chrome Dev Tools 

Τα Chrome Dev Tools είναι ένα σύνολο εργαλείων που σου δίνει τη δυνατότητα να βλέπεις, να επεξεργάζεσαι και να διορθώνεις τυχόν σφάλματα της ιστοσελίδας σου. Αυτό είναι ένα από τα χρήσιμα δωρεάν εργαλεία SEO τόσο για την σωστή ανάπτυξη των ιστότοπων σου όσο και για το SEO τους. Με αυτό, μπορείς να δεις πώς φαίνονται και πώς τρέχουν οι σελίδες που σε ενδιαφέρουν.  

 1. Moz Bar 

Το Moz Bar είναι κατάλληλο για σένα, αν θέλεις να έχεις μια ξεκάθαρη εικόνα για το πως αποδίδει η στρατηγική SEO που ακολουθείς. Με το Moz Bar, λοιπόν, έχεις πρόσβαση στο Domain Authority (DA), το Page Authority (PA), τα metas και τα backlinks για κάθε ιστότοπο. Στοιχεία που είναι βασικά για την εξέλιξη της SEO στρατηγικής σου σε βάθος χρόνου. 

 1. SEO Minion 

Η SEO Minion είναι μια δωρεάν επέκταση του Chrome για την παρακολούθηση της αποτελεσματικότητας του SEO για τον ιστότοπό σου. Πιο συγκεκριμένα, με το SEO Minion μπορείς να παρακολουθείς την κατάταξη που καταλαμβάνει ο ιστότοπός σου στις μηχανές αναζήτησης με βάση τα Keywords.  

 1. SEOquake  

Η SEOquake είναι και αυτή μια δωρεάν επέκταση του Chrome που σου παρέχει μετρήσεις SEO για οποιαδήποτε ιστοσελίδα. Η επέκταση αυτή είναι πολύ εύκολη στην εγκατάσταση και τη χρήση και σου δίνει πρόσβαση σε διάφορα δεδομένα για το SEO. Κάποια από αυτά είναι το PageRank, το Alexa rank, οι προβλέψεις του ποσοστού επισκεψιμότητας, ο αριθμός των backlinks και το domain age.  

 1. Google Search Console  

Το Google Search Console είναι ένα από τα πολλά δωρεάν εργαλεία SEO που προσφέρει η Google, παρέχοντας στους διαχειριστές των ιστοσελίδων σημαντικές πληροφορίες σχετικά με αυτές. M ’αυτόν τον τρόπο, βοηθάει στον εντοπισμό προβλημάτων που ενδέχεται να επηρεάζουν την εμφάνιση του ιστότοπού σου στις μηχανές αναζήτησης. Παράλληλα, σου παρέχει και εργαλεία που θα σε βοηθήσουν να βελτιώσεις την γενικότερη απόδοση του. 

SEO TIPS: Πως να χρησιμοποιείς τα δωρεάν εργαλείο SEO για να έχεις τα μέγιστα αποτελέσματα; 

Βρες τα κατάλληλα keywords 

Υπάρχουν πολλά δωρεάν εργαλεία SEO που μπορούν να σε βοηθήσουν σε αυτό. Είναι πολύ σημαντικό για την ιστοσελίδα σου να χρησιμοποιήσεις τα κατάλληλα Keywords. Αυτά δηλαδή που θα σου χαρίσουν το μεγαλύτερο ποσοστό επισκεψιμότητας. Αν κάτι σε μπέρδεψε, μπορείς να πάρεις μια ακόμα ιδέα για τα σχετικά δωρεάν εργαλεία SEO, κοιτώντας λίγο παραπάνω. 

Εστίασε στο traffic της ιστοσελίδας σου 

Με αυτόν τον τρόπο θα είσαι ευκολότερα σε θέση να εξηγήσεις την γενική απόδοση της ιστοσελίδας σου. Να εντοπίσεις τα δυνατά και τα αδύναμα σημεία της και να διορθώσεις τυχόν προβλήματα που μπορεί να προκύψουν. 

Κάνε την ιστοσελίδα σου, mobile friendly 

Είναι γεγονός, άλλωστε, ότι όλο και περισσότεροι χρήστες έχουν ως βασικό μέσο αναζήτησης πληροφοριών το κινητό τους. Εσύ γιατί να μην εκμεταλλευτείς αυτήν την τάση; 

Όλα τα παραπάνω μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το SEO δεν είναι κάτι τόσο απλό. Χρειάζεται πολύ κόπο και προσπάθεια για να σου προσφέρει τα αποτελέσματα που επιθυμείς. Ευτυχώς όμως για σένα πλέον, υπάρχουν πολλά δωρεάν εργαλεία SEO για να σε βοηθήσουν με αυτή τη διαδικασία. Χρησιμοποίησε κάποια από αυτά και δες τις επισκέψεις στον ιστότοπο σου να αυξάνοντα και τις σελίδες σου να αποδίδουν στο μέγιστο. 

Αν έχεις κάτι να προσθέσεις στην λίστα μας, θα χαρούμε να διαβάσουμε το σχόλιό σου παρακάτω! 

FAQ: Δωρεάν Εργαλεία SEO 

Πολλά είναι εκείνα τα δωρεάν εργαλεία SEO που μπορούν να σου φανούν χρήσιμα για την βελτιστοποίηση του ιστοτόπου σου. Κάποια από αυτά είναι τα: Google Analytics, Google Data Studio, Keyword Hero, Redirect Path, Screaming Frog SEO Spider, Robots.txt Generator, Structured Data Testing Tool, Headmaster SEO, Hreflang Tag Generator, XML Sitemaps, Mobile-Friendly Test και Page Speed Insights. Μπορείς να διαλέξεις όποιο από τα παραπάνω δωρεάν εργαλεία SEO επιθυμείς, με γνώμονα αποκλειστικά τις ανάγκες σου.  

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να βελτιστοποιήσεις την ιστοσελίδα σου στις μηχανές αναζήτηση. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις δωρεάν εργαλεία Seo, όπως το keyword planner και το wordtracker. Με τέτοιου τύπου εργαλεία μπορείς να εντοπίζεις, ποια keyword είναι καταλληλότερα με βάση το ποσοστό αναζήτησης τους από τους χρήστες και τον ανταγωνισμό 

Υπάρχουν πολλά δωρεάν εργαλεία SEO για να σε βοηθήσουν στην διαδικασία βελτιστοποίησης της ιστοσελίδας σου. Ωστόσο αν θέλεις οι προσπάθειές αυτές να πιάσουν μεγαλύτερο τόπο, καλό θα ήταν να μην χρησιμοποιήσεις μόνο ένα, αλλά έναν συνδυασμό από δωρεάν εργαλεία SEO. 

Φυσικά και μπορείς. Το να χτίσεις και να ακολουθείς μια απλή στρατηγική Search engine optimization είναι κάτι που μπορείς να κάνεις και μόνος σου, χρησιμοποιώντας τα δωρεάν εργαλεία SEO. Ωστόσο, θα χρειαστείς πολύ χρόνο για μελέτη πάνω στον κλάδο. Για αυτό και σου προτείνουμε να απευθυνθείς σε έναν ειδικό που προσφέρει υπηρεσίες SEO, αν θες να είσαι σίγουρος πως θα έχεις μόνο τα επιθυμητά αποτελέσματα και πως χρησιμοποιείς σωστά τα δωρεάν εργαλεία SEO. 

Αφήστε μια απάντηση