Εκδήλωση νεοφυούς επιχειρηματικότητας (startups): Grow 2 market

Τη Δευτέρα 10.11.2014 πραγματοποιήθηκε το 1ο Demoday του Thessaloniki Smart Up Innovation Hub “Grow 2 Market” στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας “ΝΟΗΣΙΣ”.

Εκδήλωση την οποία υποστήριξε στο κομμάτι της online προώθησης και παρουσίας η itrust.gr στα πλαίσια της συνεργασία μας με την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας Α.Ε. και το Thessmart INNOHUB.

 

Στην εκδήλωση του Thessmart INNOHUB, του επιχειρηματικού επιταχυντή της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας Α.Ε., παρουσιάστηκαν σε 150 επιχειρηματίες, εκπροσώπους των επαγγελματικών φορέων της Θεσσαλονίκης και 7 θεσμικούς επενδυτές οι 12 νεοφυείς επιχειρήσεις (startups) που εξελίχθηκαν σε αυτόν τον κύκλο.

Ακολούθησε networking session με start-ups και υποψήφιους επενδυτές, στο οποίο είχαν πρόσβαση και επιχειρηματικές ιδέες οι οποίες δεν αναπτύχθηκαν εντός του Innovation Hub.

Η εκδήλωση Grow 2 market

Στη συνέχεια του απογεύματος έλαβε χώρα το Grow 2 market event. Την έναρξη κήρυξε ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γεώργιος Ορφανός, ενώ ακολούθησαν χαιρετισμοί.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης (το οποίο συντόνισε ο Διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων του Economist Conference, Παναγιώτης Τσαφαράς) ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας Α.Ε., Δημήτρης Λακασάς, τόνισε πως στόχο αποτελεί η ομογενοποίηση του οικοσυστήματος καινοτομίας της Θεσσαλονίκης και η δικτύωση με ξένους πόλους καινοτομίας.

[info]«Αυτό το οικοσύστημα θα αποτελέσει και το ορμητήριο όπου οι νέοι θα μπορούν να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και οι ώριμες επιχειρήσεις θα μπορούν να συνεργάζονται μεταξύ τους», δήλωσε ο κ. Λακασάς.[/info]

Τη συζήτηση στρογγυλής τράπεζας με θέμα τη “Δημιουργία βιώσιμων καινοτόμων επιχειρήσεων” που ακολούθησε συντόνισε ο Καθ. Παναγιώτης Κετικίδης, CITY College, Triple Helix Association – Chapter of Greece, και συμμετείχαν οι:

Θεόδωρος Καραπάντσιος, Εθνικός Εκπρόσωπος European Space Agency, Αναπληρωτής Καθηγητής
Marc Schmettau, Nespresso Business Model
Carl Ford Jr., Ιδρυτής Tailor and Made
Ιωάννης Σόμπολος, Συνιδρυτής 5 Olive οil
Γιώργος Βουλγαρούδης, Ιδρυτής EasyBike
Μιχάλης Λουφάκης, Ιδρυτής AquΑsZero
Χρήστος Χατζηαποστολάκης, Ιδρυτής Captain Wise
• Ξενοφών Ταουκτσής, Συνιδρυτής Take a seat, Find your Place (THESSMART INNOHUB)

Η επιτυχία της εκδήλωσης ήταν πρωτοφανής! Το ενδιαφέρον των νέων ανθρώπων να επιταχύνουν την εξέλιξη της νεοφυούς επιχειρηματικής τους ιδέας, αλλά και το ενδιαφέρον των επενδυτών να ανιχνεύσουν και να υποστηρίξουν αξιόλογα startups και ταλαντούχους νέους, σε συνδυασμό με την άψογη οργάνωση και συντονισμό της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας Α.Ε.- παρά το σύντομο χρονικό διάστημα προετοιμασίας- οδήγησαν σε αυτή την εκδήλωση.

Μία εκδήλωση – παρακαταθήκη για ακόμα μεγαλύτερα πράγματα στη Θεσσαλονίκη.

Για περισσότερα άρθρα, μπορείτε να επισκεφθείτε το blog της iTrust.