E-volution awards 2016: Διάκριση της iTrust Digital Strategy στην κατηγορία SEO / SEM!

Στην πρώτη μας συμμετοχή στα E-volution awards 2016 βραβευτήκαμε με το κορυφαίο βραβείο που απονεμήθηκε στην κατηγορία Search Engine Optimization / Search Engine Marketing (SEO / SEM).

Στα κορυφαία ελληνικά βραβεία ηλεκτρονικού εμπορίου, τα οποία πραγματοποιήθηκαν για 5η συνεχή χρονιά από την Boussias Communications και το Εργαστήριo Ηλεκτρονικού Εμπορίου και Επιχειρείν, ELTRUN, βραβεύθηκαν η αποτελεσματικότητα, ο παράγοντας καινοτομίας και η μακρόχρονη βιωσιμότητα των στρατηγικών digital marketing που επιλέχθηκαν.

SILVER E-volution Award 2016: SEO / SEM

Η εταιρία μας βραβεύθηκε για το έργο της στην κλινική πλαστικής χειρουργικής «Papaioannou Plastic Surgery», μία συνεργασία η οποία μετρά ήδη 2 χρόνια και προστίθεται στη λίστα μακροχρόνιων συνεργασιών για τις οποίες είμαστε περήφανοι.
Για εμάς έργα σαν και αυτό καταδεικνύουν τη σημασία του διαδικτυακού marketing για κάθε επιχείρηση ως παράγοντας διαφοροποίησης και δημιουργίας ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων.

Ολιστικό SEO: Οργανική Επιτυχία μέσω content silos

Το SEO της ιστοσελίδας της κλινικής σημείωσε την απόλυτη επιτυχία: Σχεδόν στο σύνολο των αναζητήσεων σχετικά με παρεχόμενες θεραπείες και επεμβάσεις κατατάσσεται πρώτη.

 

Μέσω απόλυτα whitehat SEO και στοχευμένων δράσεων SEM επήλθαν αποτελέσματα τα οποία ξεπερνούνε κάθε προσδοκώμενο στόχο. Η αύξηση της οργανικής επισκεψιμότητας και της απευθείας (direct) επισκεψιμότητας ήταν πάνω από 250% και 160% αντίστοιχα, σε διάστημα μικρότερο του ενός έτους. Μέσω της αύξησης της στοχευμένης επισκεψιμότητας και του conversion rate από το σύνολο των ενεργειών digital marketing, η αύξηση στα Marketing Qualified Leads για την ίδια περίοδο ξεπέρασε το 300%!
Πώς επιτεύχθηκε αυτό; (Σε συντομία: Με πολύ δουλειά!) Αναλυτικά:

Για την κλινική πλαστικής χειρουργικής κατασκευάστηκε νέα, responsive, ιστοσελίδα, βελτιστοποιημένη ώστε να μπορεί να πλησιάσει το απόλυτο 100/100 στο Google PageSpeed.
Η δομή της ιστοσελίδας σχεδιάστηκε από την αρχή ώστε να επιτρέπει να δημιουργηθούν semantic content silos όσο αυτή θα εμπλουτίζεται με επιπλέον περιεχόμενο.
Όλες οι state-of-the-art τεχνολογίες που θα επέτρεπαν στο Google να κατανοήσει την αξία του περιεχομένου της ιστοσελίδας χρησιμοποιήθηκαν (metadata RDFA, schema.org structured data), ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη δημιουργία μοναδικού, χρήσιμου για τον επισκέπτη, περιεχόμενο: αναλυτικές περιγραφές των παρεχόμενων υπηρεσιών, blog posts, infographics, slide-παρουσιάσεις κα.

Οι ιατροί μέσω του blog κατάφεραν να επικοινωνήσουν με το κοινό τους σε λιγότερο ιατρικό τόνο, επιτρέποντας τη βελτίωση των user signals (αύξηση χρόνου στην ιστοσελίδα, μείωση bounce rate) και τη δημιουργία social signals.

Μέσω SEO αυξήθηκε το visibility της κλινικής, εκμεταλλευόμενοι και σχετικές, εποχιακές αναζητήσεις προσφέροντας την εμπεριστατωμένη γνώμη ενός ειδικού. Ενδεικτική θεματολογία του blog: Τι πρέπει να προσέχει το κοινό όταν του προσφέρονται ενέσιμες θεραπείες τύπου botox σε πολύ χαμηλές τιμές, ποιες επεμβάσεις είναι κατάλληλες να πραγματοποιηθούν πριν το καλοκαίρι, η κίνηση της Angelina Jolie για τη δημιουργία awareness αναφορικά με την προληπτική μαστεκτομή κοκ.

 

Search Engine Marketing (SEM): Το κερασάκι στην τούρτα της επιτυχίας

Καταλαμβάνοντας ήδη όλες τις πρώτες θέσεις στις λέξεις/φράσεις αναζήτησης (keywords) που ενδιέφεραν τον πελάτη μας, έγινε χρήση του Google AdWords για την απόκτηση επιπλέον above-the-fold προβολής στη σελίδα αποτελεσμάτων του Google, και κυρίως για λόγους keyword και market research.

Η δυναμική του Search Engine Optimization (SEO) / Search Engine Marketing (SEM)

Ο κλάδος του eCommerce βρίσκεται σε άνθηση στην χώρα μας, καθώς οι επιχειρήσεις αναζητούν τρόπους αποδοτικότερης προβολής των αγαθών τους. Αυτό που γίνεται κατανοητό είναι πως η δυναμική του SEO/ SEM, και συνολικά του digital marketing, για μία σύγχρονη επιχείρηση ξεπερνά κάθε προσδοκία. Με μία σωστή στρατηγική, προσαρμοσμένη στις ανάγκες της κάθε επιχείρησης, και ορθή χρήση των διαδικτυακών εργαλείων, μπορεί ο καθένας να εκμεταλλευτεί τη δυναμική αυτή.
Είναι μεγάλη χαρά μας που μπορούμε και υποστηρίζουμε παραδοσιακές και καινοτόμες εταιρίες στην προσπάθειά τους αυτή, φέρνοντας απτά, μετρήσιμα αποτελέσματα. Και το βραβείο αυτό, από τα e-volution awards του 2016, αποτελεί μία τιμητική αναγνώριση της επιτυχίας μας σε αυτό που κάνουμε με τόση επιτυχία και αγάπη.